obstril-na-luganschini-gpu-zadokumentuvala-fakt-grubogo-porushennya-rf-zakoniv-viyni

Обстріл на Луганщині: ГПУ задокументувала факт грубого порушення РФ законів війни

 • 10072 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Генеральною прокуратурою України вчергове задокументовано факт грубого порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією законів та звичаїв війни під час обстрілу м. Золоте-4 на Луганщині, передає УНН із посилання на прес-службу ГПУ.

У ГПУ нагадали, що 30 березня 2019 року близько 18:00 год., а саме за день до проведення виборів Президента України, російсько-терористичні сили з метою залякування цивільного населення, формування у населення негативної думки щодо державної влади України, застосовуючи важку артилерію, усупереч міжнародному гуманітарному праву здійснили прицільний обстріл м. Золоте-4 Попаснянського району Луганської області.

На місце події виїхала група у складі працівників управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України.

"Прокурорами вказаного управління з повним додержанням вимог процесуального законодавства України задокументовано факти порушення російсько-терористичними силами законів та звичаїв війни", - йдеться у повідомленні.

За даними прес-служби, під час огляду місця події виявлено, що по вул. Перша Вільна м. Золоте-4 внаслідок артилерійського обстрілу повністю зруйновано житловий будинок та 1 будинок пошкоджено.

"Обстріл вівся снарядами калібру 152 мм із м. Первомайськ Луганської області (тимчасово окупована територія). На теперішній час вживаються заходи щодо встановлення осіб, причетних до вчинення зазначеного злочину", - повідомили у прокупатурі.

У ГПУ наголосили, що здобуті докази порушення Російською Федерацією та її окупаційною адміністрацією норм міжнародного права буде передано до Міжнародного кримінального суду.

Нагадаємо, Україна в Гаазі озвучила свої вимоги щодо Росії.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП