obstril-sumschini-odna-mina-zruynuvala-budinok-zaletila-pryamo-v-khatu

Обстріл Сумщини: одна міна зруйнувала будинок, залетіла прямо в хату

 • 183424 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Російські окупанти вперше за 10 днів обстріляли зі своєї території прикордонні населені пункти Сумщини. Про це повідомив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький в ефірі всеукраїнського телемарафону, пише УНН.

Цитата

"На Сумщині на даний момент ситуація спокійна, стабільна. Декілька годин тому відбулись обстріли деяких прикордонних населених пунктів Сумської області з артилерії чи з мінометів, були скинуті 120-мм міни, пошкодженні приватні будинки", - повідомив Живицький.

"Одна міна зруйнувала будинок, залетіла прямо в хату до людей. За останні днів 10 це перша провокація з боку російської федерації серйозна, коли вони дійсно обстріляли зі своєї території наші прикордонні населені пункти", - додав він.

Деталі

Очільник ОВА закликав "не боятись того, що може бути на даний момент якийсь масований наступ".

Однак він нагадав, що країна-агрессор знаходиться прямо вздовж кордону, а область має найбільшу протяжність кордону - 563,8 км, і "очікувати від них можна чого завгодно".

"Люди старшого віку, чи з інвалідністю, чи з маленькими дітьми – поки що повертатись рано. Ми запрошуємо на Сумщину людей, у яких є робота, людей працездатного віку для того, щоб ми піднімали економіку, відбудовували зруйновані населені пункти, будинки, працювали підприємства, люди отримували заробітну плату, податки", - додав Живицький.

Раніше

Голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький повідомив в Telegram про обстріл Великої Писарівки від якої до кордону із рф близько 10 км.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП