obstrilyani-shkola-ta-budinki-rosiyani-zavdali-blizko-190-udariv-po-zaporizkiy-oblasti-za-dva-dni

Обстріляні школа та будинки: росіяни завдали близько 190 ударів по Запорізькій області за два дні

 • 1415695 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Упродовж двох днів російські війська нещадно нищили об’єкти житлової та цивільної інфраструктури в Запорізькій області. Травмовано одну людину. Про це повідомляє поліції Запорізької області, передає УНН.

Цитата

«23 та 24 лютого злочинна армія рф нанесла 187 ударів, з них - 167 з артилерійських установок по Гуляйполю, Оріхову, Малинівці, Новоданилівці, Білогір‘ю, Червоній Криниці, Святопетрівці, Чарівному, Новоандріївці, Ольгівському, Малій Токмачці, Полтавці, Павлівці, Залізничному, Темирівці Пологівського району, Кам‘янському, Лук’янівському, Степовому, Степногірську, Малим Щербакам Василівського району та Таврійському, Новояковлівці, Комишувасі Запорізького району», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що авіацію, БПЛА та реактивні системи залпового вогню ворог застосовував переважно по території Пологівщини.

Також повідомляється, що під час обстрілу Степногірська «градами» окупанти частково зруйнували будівлю загальноосвітньої школи та територію подвір’я. Уламками посічені стіни, потрощені вікна, пошкоджені класні аудиторії та шкільне майно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 21 лютого на Запоріжжі ворог обстріляв 12 міст та сіл

Від ворожого вогню аналогічних руйнацій зазнали квартири місцевої багатоповерхівки та складське приміщення сільськогосподарського підприємства.

«Унаслідок обстрілу травмувався 69-річний місцевий мешканець. Чоловік, рятуючись від рашистських снарядів, пошкодив ногу та не міг самотужки дістатися до найближчого укриття. Поліцейські оперативно зреагували та доставили постраждалого до найближчого медичного закладу», - зазначається в повідомленні.

Окрім того, вибиті вікна та двері в оселях мешканців Таврійського, Новояковлівки та Комишувахи Запорізького району. Пошкоджена прибудинкова територія, транспортні засоби та сільськогосподарська техніка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 20 лютого окупанти атакували передмістя Запоріжжя

«Усі факти збройної агресії задокументовані правоохоронцями. За зібраними доказовими матеріалами слідчі поліції та УСБУ відкрили кримінальні провадження за статтею 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України», - повідомляє поліція.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП