obsye-ne-pidtverdila-faktiv-obstriliv-ukrayinoyu-okupovanikh-teritoriy-op

ОБСЄ не підтвердила фактів обстрілів Україною окупованих територій - ОП

 • 12698 переглядiв

КИЇВ. 28 травня. УНН. Представники ОБСЄ не підтвердили фактів обстрілів з боку Збройних сил України території ОРДЛО. Про це повідомляє Офіс Президента із посиланням на результати чергового засідання Тристоронньої контактної групи за участі України, Росії та ОБСЄ, яке проходило у форматі відеоконференції, інформує УНН.

"Представники СММ ОБСЄ повідомили про те, що їхні патрулі зафіксували сліди важкої техніки на території ОРДЛО України. Зі свого боку українська делегація наголосила, що під час позачергового засідання Тристоронньої контактної групи 22 травня 2020 року представники ОБСЄ не підтвердили фактів обстрілів з боку Збройних сил України", - йдеться у повідомленні.

Вказується, що у межах безпекової групи продовжилося обговорення питання щодо нових ділянок розведення сил і засобів.

Тривають консультації щодо додаткових заходів повної та всеосяжної реалізації режиму припинення вогню та оновленого плану розмінування як необхідних умов для продовження процесу розведення сил і засобів за верифікації та контролю з боку СММ ОБСЄ.

"ОБСЄ також відзначила роботу України в частині реалізації оновленого плану розмінування, як передбачено в комюніке за результатами зустрічі "нормандської четвірки" у Парижі", - резюмують в ОП.

Як повідомлялося раніше в УНН, Зеленський про Донбас: ми не стріляємо в українців, ми відповідаємо бойовикам.

Нагадаємо, Україна скликала термінове засідання ТКГ щодо Донбасу.

Українські Національні Новини

Політика