obsye-ne-zafiksuvala-istotnoyi-shkodi-vid-pozhezh-sporudam-bilya-kpvv-stanitsya-luganska

ОБСЄ не зафіксувала “істотної шкоди” від пожеж спорудам біля КПВВ “Станиця Луганська”

 • 18546 переглядiв

КИЇВ. 4 жовтня. УНН. У Луганській області Спеціальна моніторінгова місія ОБСЄ продовжує стежити за ситуацією з лісовими пожежами біля КПВВ у Станиці Луганській. Про це повідомляється у звіті СММ ОБСЄ в Україні від 3 жовтня, передає УНН.

“За спостереженнями Місії, більшість лісових пожеж у цьому районі ліквідували, однак КПВВ і досі був закритий. У районах навколо Станиці Луганської, між підконтрольними урядові Вільховим, н. п. Валуйське (20 км на північний схід від Луганська), н. п. Макарове (19 км на північний схід від Луганська) та н. п. Малинове (19 км на північний схід від Луганська), спостерігачі бачили великі масиви вигорілого лісу та підліска, водночас не зафіксували істотної шкоди спорудам цивільного та комерційного призначення”, — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНН, КПВВ “Станиця Луганська” закрили через масштабні пожежі. 2 жовтня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що робота КПВВ “Станиця Луганська” відновиться, щойно зникне задимлення.

Нагадаємо, 30 вересня вздовж лінії розмежування на Луганщині виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж. В ООС причиною назвали ворожі збройні провокації із застосуванням трасуючих куль. Відкрито 10 кримінальних проваджень, від пожеж загинуло 11 людей.

Українські Національні Новини

Суспільство