obsye-pidtverdila-zagibel-sche-odniyeyi-mirnoyi-zhitelki-na-donbasi

ОБСЄ підтвердила загибель ще однієї мирної жительки на Донбасі

 • 8136 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила інформацію про одну загиблу та п'ятьох поранених впродовж періоду з 25 березня по 7 квітня серед цивільного населення на Донбасі. Про це повідомляє УНН з посиланням на звіт організації.

"У період із 25 березня до 7 квітня Місія підтвердила інформацію про одну загиблу та п'ятьох поранених цивільних осіб. Таким чином, загальна кількість жертв серед цивільного населення з 1 січня 2019 року сягає 20 осіб: троє загиблих та 17 поранених", - йдеться у звіті.

Також СММ ОБСЄ зафіксувала впродовж двотижневого періоду 14 700 порушень режиму припинення вогню (супроти приблизно 17 500 за минулий двотижневий період) та 225 одиниць озброєння, розміщених із порушенням узгоджених ліній відведення (зокрема 110 у непідконтрольних урядові районах).

Спостерігачі місії продовжують фіксувати протитанкові міни та невибухлі боєприпаси. Так, за допомогою безпілотних літальних апаратів СММ було зафіксовано 56 протитанкових мін біля Новотошківського та принаймні 100 мін на північний захід від Олександрівки.

Як повідомляв УНН, за останній рік спеціальна моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що щонайменше 70 осіб, серед них - 18 дітей, загинули або отримали поранення внаслідок спрацювання мін та невибухлих боєприпасів на Донбасі.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП