obsye-pomitila-tanki-boyovikiv-bilya-zhitlovikh-budinkiv

ОБСЄ помітила танки бойовиків біля житлових будинків

 • 9462 переглядiв

КИЇВ. 19 січня. УНН. Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала розміщення трьох танків Т-72 поряд з житловими будинками у селищі Заїченко на південь від Донецька та низку інших порушень з боку російсько-окупаційних військ. Про це повідомляється на Facebook Операції об'єднаних сил, передає УНН.

"16 січня, БПЛА СММ виявив озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення. А саме, окупанти розмістили три танки (Т-72) поряд з житловими будинками у селищі Заїченко на південь від Донецька", - йдеться в повідомленні.

Крім того, 17 січня, за доступними СММ даними повітряного спостереження зафіксовано за лініями відведення, однак за межами виділених місць зберігання озброєння поблизу Мирного (на південний захід від Луганська) 20 одиниць танків (невстановленого типу), 9 самохідних і 18 буксируваних одиниць артилерії або мінометів.

Загалом за даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 18.01.2019 року, моніторинг відведення озброєння, передбачений Меморандумом, а також Комплексом заходів і Доповненням до нього, засвідчує, що озброєння та військова техніка з боку збройних формувань Російської Федерації розміщуються з порушенням лінії відведення важкого озброєння.

Як повідомляв УНН, 18 січня бойовики 9 разів порушили режим припинення вогню. 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП