obsye-sogodni-vidkrivaye-misiyu-zi-sposterezhennya-za-viborami-u-radu

ОБСЄ сьогодні відкриває місію зі спостереження за виборами у Раду

 • 8876 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Бюро з демократичних інститутів і прав людини Організації з безпеки і співробітництва в Європі (БДІПЛ) ОБСЄ сьогодні офіційно відкриває Місію зі спостереження за достроковими парламентськими виборами, що відбудуться 21 липня в Україні, передає УНН з посиланням на оприлюднену заяву ОБСЄ.

Повідомляється, що місію очолює Посол Алберт Йонссон, до складу основної команди входять 19 експертів, що базуються в Києві. БДІПЛ також звернулося до країн-учасниць ОБСЄ з проханням направити 100 довготермінових спостерігачів, які будуть розміщені по всій країні в міжнародних групах з двох осіб з 18 червня. Крім того Бюро клопотатиме, щоб держави-учасниці направили 750 короткострокових спостерігачів, які прибудуть за декілька днів до дня виборів.

Місія проведе оцінку виборів щодо відповідності до зобов’язань перед ОБСЄ та інших міжнародних зобов’язань і стандартів демократичних виборів, а також національного законодавства.

У день виборів місія зі спостереження за виборами БДІПЛ разом з Парламентською Асамблеєю ОБСЄ, Парламентською Асамблеєю Ради Європи, Європейським Парламентом і Парламентською Асамблеєю НАТО стежитимуть за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та зведенням результатів голосування.

Як повідомляв УНН, Росія не подавала своїх кандидатур до місії ОБСЄ зі спостереження за виборами до Верховної Ради. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    У Раді зареєстрували подання на звільнення Луценка

     • 11977 переглядiв

    СБУ викрила засуджених, завербованих "МГБ ЛНР"

     • 10897 переглядiв

    У Греції перша цього року велика лісова пожежа

     • 20324 переглядiв

    В окупованому Севастополі з землі витягли близько 3 кг ртуті

     • 13300 переглядiв