obsye-znovu-povidomila-pro-obstril-yiyi-bezpilotnika

ОБСЄ знову повідомила про обстріл її безпілотника

 • 10970 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Вранці у середу, 19 грудня, біля підконтрольного державі району у Луганській області невідомі знову здійснили обстріл безпілотного літального апарату Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Про це йдеться у щоденному звіті організації, передає УНН.

"Вранці 19 грудня, під час польоту міні-безпілотного літального апарату на захід від Новотошківського (підконтрольного державі, у 53 км на захід від Луганська), СММ почула один постріл зі стрілецької зброї на оціночній відстані в 1 км на південь, що оцінювався як спрямований на БПЛА", – сказано у звіті.

Так, зазначають в ОБСЄ, під час пострілу безпілотник перебував на відстані близько 1 км на південний схід від позиції патруля.

Місія відкликала БПЛА, який здійснив безпечну посадку.

Нагадаємо, 27 жовтня при здійсненні польоту над районом поблизу населеного пункту Калинове безпілотник ОБСЄ виявив колону у складі семи вантажівок на ґрунтовій дорозі поблизу кордону з Російською Федерацією, після чого СММ повністю втратила зв’язок з цим БПЛА.

Пізніше близько 40 країн звернулись до Російської Федерації з вимогою надати пояснення щодо збиття безпілотного літального апарату ОБСЄ на непідконтрольній уряду ділянці Донбасу.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП