obvinuvacheni-komandiri-berkutu-nadali-sudu-dovidki-pro-te-scho-voni-u-likarni-yu-lutsenko

Обвинувачені командири "Беркуту" надали суду довідки про те, що вони у лікарні - Ю.Луценко

 • 7991 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Обвинувачені екс-командири "Беркуту" надали Шевченківському суду довідки про, те що вони у лікарні. Про це повідомив під час спільного брифінгу з в.о. голови національної поліції України Вадимом Трояном генеральний прокурор Юрій Луценко, передає кореспондент УНН.

"За моїми даними, обвинувачені надали чужу довідку про те, що вони в лікарні і тому було зрозуміло, що суд не відбудеться",- сказав Ю.Луценко.

За його словами, поява активістів, які протестують проти перенесення судового засідання була "не зовсім зрозумілою".

"Стосовно їх вимоги про відставку Генпрокурора, вона не дуже логічна, якщо вони незадоволені діями судді",- сказав Ю.Луценко.

Він додав, що вимога мітингуючих про призначення генеральним прокурором людини, яка потерпіла під час побиття студентів на Майдані.

"Я один із них. Ще о пів на дванадцяту я отримав міліцейською дубинкою по голові...", - підкреслив генпрокурор.

Ю.Луценко зазначив, що неправильно що політичні партії підгодовують активістів бутербродами в кавою.

"Мій помічник вчора зв'язався з цими активістами в запитав які конкретні у них претензії до ГРА. Вони сказали що незадоволені діями окремих прокурорів. Яких, вони поки що не готові сказати",- пояснив Ю.Луценко.

Він зазначив, що готовий до предметної розмови з активістами.

"Я вважаю в прокуратуру на цьому наполягала що домашній арешт це не адекватний ",- сказав Ю.Луценко.

Нагадаємо, 30 листопада, активісти та постраждалі під час побиття 30 листопада 2013 року студентів на Майдані після закінчення судового засідання проти 4-х командирів спецроти "Беркут" оголосили безстрокову акцію протесту з вимогою створення спеціального суду з розгляду справ Майдану. Крім того вони вимагають зустрічі з Президентом України Петром Порошенком та звільнення генерального прокурора Юрія Луценка.

У Шевченківському районному суді Києва розглядається кримінальне провадження за обвинуваченням колишніх керівників спецпідрозділу “Беркут” А.Дидюка, М.Тягнирядна, Є.Антонова та Ю.Шевченка у незаконному перешкоджанні проведенню вуличних походів та демонстрацій (ст. 340 КК України) та перевищенні влади (ст.365 КК України). Справу розглядає суддя Олена Мєлєшак.

Українські Національні Новини

Політика