obvinuvachenikh-u-koruptsiyi-kandidativ-u-nardepi-polyakova-ta-rozenblata-chekayut-u-sudi

Обвинувачених у корупції кандидатів у нардепи Полякова та Розенблата чекають у суді

 • 23980 переглядiв

КИЇВ. 18 липня. УНН. За два місяці, 12 вересня, у Печерському районному суді Києва слухатиметься так звана бурштинова справа, фігурантами якої, серед інших, є кандидати в народні депутати Максим Поляков та Борислав Розенблат. Про це УНН повідомили у прес-службі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Генеральної прокуратури України.

Йдеться, зокрема, про кримінальне провадження № 42016000000003712, відкрите 28 листопада 2016 року за фактом одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні.

Досудове розслідування у справі тривало майже два роки. Наприкінці минулого року прокурори скерували обвинувальний акт до Голосіївського районного суду.

"Відповідно, народні депутати України Розенблат Б.С. та Поляков М.А. мають статус обвинувачених у вказаному провадженні", - нагадали у САП, додавши, що обвинувальний акт розглядається тепер вже у Печерському районному суді міста Києва.

За даними САП, підготовче судове засідання у справі відбулося 5 червня цього року. Втім, ані Поляков, ані Розенблат до суду не з'явилися.

Через це прокурором САП було заявлено клопотання про накладення грошового стягнення на обвинуваченого Полякова М.А. Але воно судом задоволено не було, розповіли у прокуратурі.

"Підготовче судове засідання відкладено до 12.09.2019", - поінформували у САП.

Додамо, що сьогодні обоє фігурантів кримінального провадження знов балотуються до Верховної Ради. Максим Поляков є кандидатом у народні депутати по 101-му округу у Кіровоградській області, а Борислав Розенблат – по 62-му округу у Житомирській області.

Українські Національні Новини

Політика