obvinuvachenikh-u-terakti-bilya-kharkivskogo-palatsu-sportu-zalishili-pid-vartoyu

Обвинувачених у теракті біля харківського Палацу спорту залишили під вартою

 • 13235 переглядiв

КИЇВ. 21 жовтня. УНН. Харківський апеляційний суд залишив без змін ухвалу суду першої інстанції про продовження дії запобіжного заходу обвинуваченим у справі теракту біля Палацу спорту у Харкові. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Харківського апеляційного суду.

"Колегія суддів відмовила в задоволенні апеляційних скарг захисника і обвинувачених у теракті біля Палацу Спорту у місті Харкові, залишивши ухвалу суду першої інстанції про продовження дії запобіжного заходу без змін", - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНН, 3 вересня обвинуваченим було продовжено дію запобіжного заходу до 1 листопада та відмовлено в задоволенні клопотань обвинувачених про зміну та скасування запобіжних заходів.

Нагадаємо, теракт біля Палацу спорту в Харкові стався 22 лютого 2015 року під час ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності. Внаслідок вибуху загинули дві людини та було поранено 11 осіб. Згодом двоє померли в лікарні. Серед загиблих — школяр Данило Дідик.

За підозрою у теракті затримали трьох харків'ян: Володимира Дворнікова, Сергія Башликова та Віктора Тетюцького. За версію слідства, вони були завербовані російськими спецслужбами, а також пройшли спеціальну підготовку на території Бєлгородської області РФ. За наявною у слідства інформацією, за здійснення теракту виконавці повинні були отримати 10 тисяч доларів.

Обвинувачення пред'явлено у вчиненні терористичного акту та незаконному поводженні зі зброєю, боєвими припасами або вибуховими речовинами (частина 3 статті 258, частина 1 статті 263 КК України).

У лютому 2017-го прокурор області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені у скоєнні теракту та їхній захист затягують процес розгляду справи, хоча вона, за словами прокурора, була завершена на 90%.

У квітні 2017 року суд почав слухання у справі про теракт від самого початку, адже у колегії суддів сталася заміна.

Загалом, за даними адковата потерпілих Олега Головкова, за 4,5 роки слухання справи було зірвано або не відбувалося 170 засідань.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП