obvinuvachennya-proti-vidpovidalnikh-za-tragediyu-mh17-skoro-predyavlyat-v-sudi-zerkal

Обвинувачення проти відповідальних за трагедію MH17 скоро пред’являть в суді - Зеркаль

 • 8884 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Обвинувачення проти осіб, відповідальних за збиття над Донбасом малазійського "Боїнга" найближчим часом будуть пред’явлені для розгляду в суді. Про це на своїй сторінці у Facebook заявила заступник міністра закордонних справ України Лана Зеркаль, передає УНН.

"Оприлюднені 17 вересня ц.р. чергові "знахідки" Міноборони РФ щодо обставин збиття MH17 є нічим іншим, ніж продовженням вже звичної для РФ тактики створення "димової завіси" та інформаційних вкидів. Перше на що треба звертати увагу - не що, а як це зроблено. Зроблено це напередодні важливої міжнародної події - 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН, що сьогодні розпочинає свою роботу у Нью-Йорку", - заявила Зеркаль.

Вона нагадала, що РФ повністю ігнорує свої зобов’язання за Резолюцією Ради Безпеки ООН 2166 від 21 липня 2014 року, яка зобов’язує усі держави сприяти у розслідуванні збиття літака Малайзійських авіаліній МН17.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідчі у справі MH17 відреагували на нові російські "докази"

"Росія залишила без реакції численні запити щодо надання інформації про ЗРК "Бук", за допомогою якого було збито літак, по суті відмовивши у співпраці Міжнародній слідчій групі. Натомість РФ продукує дедалі більш екзотичні "факти" та "версії", - підкреслила заступник міністра закордонних справ.

За її словами, спільна слідча група у складі слідчих та прокурорів з України, Австралії, Бельгії, Малайзії та Нідерландів вивчили усі можливі версії причин загибелі літака, у тому числі і вигадані російськими пропагандистами, і єдиною доведеною версією подій є збиття літака за допомогою ЗРК "Бук" М1, що належав розташованій у м. Курську 53-й зенітно-ракетній бригаді ЗС РФ, з території, підконтрольній незаконним військовим формуванням, підтримуваним РФ.

Нагадаємо, у Міноборони Росії напередодні звинуватили Україну в причетності до катастрофи МН17.

"Обвинувачення проти осіб, відповідальних за збиття літака, найближчим часом будуть пред’явлені для розгляду в суді. Паралельно триватимуть провадження щодо міжнародно-правової відповідальності, у тому числі справа у Міжнародному Суді ООН, яку ініціювала Україна. Україна також підтримує ініціативу Нідерландів та Австралії щодо міжнародно-правової відповідальності РФ", - заявила Зеркаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов пообіцяв Росії невідворотне покарання за MH17

Українські Національні Новини

Політика