obvinuvachuvaniy-v-ubivstvi-boksera-laschenka-viznav-provinu-v-sudi

Обвинувачуваний в убивстві боксера Лащенка визнав провину в суді

 • 46439 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Одесит Бабек Гасанов, обвинувачений в резонансному вбивстві чемпіона Європи з тайського боксу Сергія Лащенка, частково визнав провину в хуліганстві і умисному вбивстві частина 4 статті 296 та частина 2 статті 115 Кримінального кодексу України. Про це Гасанов повідомив на засіданні Малиновського районного суду Одеси 19 липня, передає УНН.

Нагадаємо, 28-річний чемпіон Європи, багаторазовий чемпіон України і володар Кубка країни з тайського боксу Сергій Лащенко був застрелений вночі 8 квітня 2015 року в міській клінічній лікарні №1. Перед цим між Лащенком і компанією Гасанова виник конфлікт на Дерибасівській. Під час з'ясування відносин Гасанов стріляв з пістолета. Кілька людей отримали поранення. Постраждалі, в тому числі, Сергій Лащенко звернулися в лікарню. Пізніше Гасанов застрелив Лащенка в лікарні.

Деталі

Гасанов заявив в суді, що скоїв убивство сам, а не групою осіб, як зазначено в обвинуваченні, і що це сталося випадково. За його словами в лікарні вони зустрілися нібито випадково, так як у обвинуваченого, за його словами, теж було поранення.

Після цього Гасанов виїхав з України, але через півроку його затримав Інтерпол в Санкт-Петербурзі. Судові засідання практично весь час переносилися через неявку адвоката, а 4 липня 2017 року Гасанов несподівано заявив, що не розуміє ні української, ні російської мов, і зажадав перекладача на азербайджанську.

З тих пір змінилися п'ять перекладачів. Хтось скаржився на погрози, хтось просто відмовлявся брати участь в процесі. Але на минулому засіданні в суд несподівано з'явилися відразу двоє перекладачів - один за клопотанням суду, другий же був найнятий самим обвинуваченим.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса