obyednavchiy-sobor-ukrayinskikh-pravoslavnikh-tserkov-golovna-podiya-2018-roku

Об'єднавчий собор українських православних церков - головна подія 2018 року

 • 12025 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Головною політичною подією 2018 року в Україні, беззаперечно, було визнано об’єднання церкви, надання Томоса. Повідомляє УНН з посиланням на сайт Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.

"Об’єднання церкви, надання Томосу було визнано головною політичною подією 2018 року в Україні. Це зазначило 24% громадян. Далі йдуть: введення військового стану 17%, інцидент у Керченській протоці 9%, продовження війни 7%. Жодної події не змогли назвати 12%, минулого року – 25%", - йдеться в повідомленні.

Також, головною політичною подією 2018 року в світі визнано протести у Франції - 7%. Далі йдуть: посилення санкцій проти Росії -4%, події у Вірменії -3%, інцидент у Керченській протоці -3%.

Довідка УНН. Загальнонаціональне дослідження проведено Фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 19 по 25 грудня 2018 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Опитано 2017 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор українських православний церков у суботу, 15 грудня, затвердив статут автокефальної помісної Православної церкву України, що є важливим рішенням.

Українські Національні Новини

Політика