ochikuyemo-podalshoyi-pidtrimki-skhidnogo-flangu-nato-u-dudi-prokomentuvali-mozhliviy-vizit-baydena

"Очікуємо подальшої підтримки східного флангу НАТО": у Дуди прокоментували можливий візит Байдена

 • 773229 переглядiв

КИЇВ. 6 лютого. УНН. Керівник Бюро міжнародної політики президента Польщі Марцін Пшидач, коментуючи анонс поїздки американського лідера Джо Байдена до Варшави, зауважив, що подія не є "лише частковим жестом ввічливості", а й "сигналом усьому євроатлантичному світу". Він додав, що Польща очікує подальшої підтримки східного флангу НАТО від візиту, пише УНН з посиланням на tvn24

Цитата

"Візит президента США до Європи, до Польщі – це завжди велика подія політичного характеру. Джо Байден йде з конкретним планом і конкретним повідомленням... З його боку це не просто чиста ввічливість, а й сигнал усьому євроатлантичному світу про американське лідерство", - сказав він.

Пшидач також зазначив: "Ми очікуємо подальшої підтримки східного флангу НАТО, також Польщі з точки зору американської військової присутності, присутності техніки".

Деталі

За словами посадовця, Варшава очікує від Вашингтона прискорення закупівель військової техніки, а також хоче отримати та придбати додаткове обладнання, "почуватися в безпеці". Пшидач заявив, що йдеться про сучасне обладнання.

"Нашою метою буде прискорити ці процедури в межах продовження політики стримування. Ніхто в Польщі не хоче ніякої війни, ніхто не хоче втягуватися в дискусії про війну. Ми хочемо стримати росію, щоб вона усвідомила, що невигідно будь-яким чином провокувати Польщу чи дестабілізувати ситуацію в країні НАТО, тому що ми сильні та маємо сильних союзників" – підкреслив він.

Окрім цього, посадовець сказав, що Варшава також очікує "посилення присутності союзників на території східного флангу та прискорення цих дій за результатами Мадридського саміту, тобто прискорення розведення сил швидкого реагування".

Нагадаємо

Пшидач висловив переконання, що президент Джо Байден позитивно відреагує на запрошення президента Дуди і приїде до Польщі.

Українські Національні Новини

Новини Світу