ochilnyk-mzs-latvii-yde-u-vidstavku-na-tli-skandalu-zi-spetsreisamy

Очільник МЗС Латвії йде у відставку на тлі скандалу зі спецрейсами

 • 21199 переглядiв

Міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Карінш подає у відставку на тлі скандалу, пов'язаного з використанням ним приватних літаків за державний кошт під час перебування на посаді прем'єр-міністра.

Міністр закордонних справ Латвії Крішʼяніс Каріньш залишить свою посаду на тлі скандалу з його перельотами на приватних літаках за державний кошт під час перебування премʼєр-міністром. Про це повідомляє Delfi, пише УНН.

Деталі

Зазначається, що про таке рішення Каріньш оголосив за підсумками зустрічі з чинною премʼєркою Ерікою Силінею. Він залишить посаду міністра 10 квітня, а 11 квітня Сейм може затвердити нового главу МЗС.

У 2023 року стало відомо, що, обіймаючи посаду премʼєра, Каріньш 32 рази літав у закордонні поїздки на приватних літаках, що коштувало бюджету 613 830 тисяч євро. Пояснення Держканцелярії про виправданість таких витрат журналісти та громадськість у частині випадків визнали непереконливими.

Наприкінці березня Генпрокуратура розпочала кримінальний процес про можливу розтрату коштів. Каріньш зараз у цьому розслідуванні не має процесуального статусу.

Доповнення

За неофіційною інформацією видання, наступницею Каріньша може стати депутатка Сейму Занда Калніня-Лукашевіца, яка має багаторічний досвід роботи у сфері закордонних справ і раніше обіймала посаду парламентського секретаря в Міністерстві закордонних справ.

Латвія затвердила перелік товарів, заборонених для імпорту з рф та білорусі06.03.24, 13:24 • [views_0]

Ольга Розгон

Новини Світу