ocholyuvana-rosiyaninom-banda-pide-pid-sud-za-psevdolikuvannya-ukrayintsiv

Очолювана росіянином банда піде під суд за псевдолікування українців

 • 13416 переглядiв

КИЇВ. 29 березня. УНН. До суду скеровано обвинувальні акти стосовно 15 учасників злочинної організації, лідером якої є громадянин Російської Федерації, щодо організації схеми з ошукання українців, переважно одиноких похилого віку, пропонуючи за допомогою вигаданих новітніх технологій успішно вилікувати будь-які захворювання, у тому числі тяжкі та невиліковні. Про це УНН повідомляє з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Прокурором за наслідками досудового розслідування стосовно 15 учасників злочинної організації затверджені обвинувальні акти, які скеровані до суду", - повідомили у ГПУ.

За даними відомства, злочинну організацію, яка упродовж 5 років ошукувала довірливих громадян, ліквідували наприкінці 2017 року. Банда працювала, зокрема, у Києві, Житомирі та Івано-Франківську. Її учасники телефонували людям і розповідали про неіснуючі державні медустанови з лікарями з вищою медичною освітою, у тому числі запрошеними з інших країн.

Видаючи себе за іноземних лікарів, учасники банди, розмовляючи з удаваним іноземним акцентом, пропонували за допомогою вигаданих новітніх технологій здійснити успішне лікування будь-яких захворювань, у тому числі тяжких та невиліковних.

Декому з "пацієнтів" зловмисники навіть казали про можливе настання смерті, якщо ті не куплять "чудо-ліки", і пропонували за великі гроші неіснуючі лікарські засоби від різноманітних захворювань, у тому числі вигаданих шахраями після псевдодіагностики. "При цьому фактично реалізовувались дешеві вітчизняні лікарські засоби, з яких попередньо було видалено відповідне маркування, чи дешеві біологічно активні домішки, які взагалі не є лікарськими засобами", - додали у прокуратурі.

"Також правоохоронними органами встановлено, що лідером злочинної організації є громадянин Російської Федерації, який організував вищезазначену схему з ошукання громадян на території двох країн. Наразі його оголошено у розшук, стороною обвинувачення вживаються заходи в межах міжнародного правового співробітництва", - вказали у ГПУ.

Нагадаємо, у Дніпрі викрили шахрая, який зібрав півмільйона гривень коштом хворої дитини.

Українські Національні Новини

Здоров'я