oderzhimiy-uber-vodiy-ziznavsya-u-vbivstvi

"Одержимий" сервісом Uber водій зізнався у вбивстві

 • 9352 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Водій сервісу таксі Uber, якого в США звинувачують у вбивстві шістьох людей, визнав себе винним. До цього чоловік заявляв, що Uber "керував його розумом і тілом", повідомляє УНН з посиланням на BBC

Водія Джейсона Далтона звинувачували у вбивстві шістьох людей у місті Каламазу штату Мічіган. Четверо було вбито у ресторані і ще двоє у автосалоні внаслідок стрілянини.

48-річний підозрюваний звинуватив додаток Uber у тому, що він "керував його розумом і тілом".

Проте Далтон змінив покази незадовго до початку суду. За словами прокурорів, Далтону не пропонували жодних угод. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Далтон зробив свою заяву під час відбору присяжних попри заперечення свого адвоката.

Він повідомив судді, що прийняв рішення напасти на людей самостійно і додав, що "хотів цього досить довго".

Раніше Далтон заявляв, що додаток Uber зробив його "маріонеткою" і наказав стріляти у випадкових людей протягом п’яти годин у лютому 2016 року. 

Нагадаємо, Далтона звинувачують у тому, що він 20 лютого застрелив з вікна своєї машини шістьох людей і намагався застрелити ще двох. Він їздив містом протягом п'яти годин і при цьому продовжував возити клиєнтів.

У компанії Uber заявляли, що водій пройшов усі необхідні перевірки і раніше не притягувався до кримінальної відповідальності.

Українські Національні Новини

Новини Світу