odesit-rozpoviv-pro-tisk-na-politsiyu-v-spravi-zi-skandalnim-litovskim-zabudovnikom

Одесит розповів про тиск на поліцію в справі зі скандальним литовським забудовником

 • 14599 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Проти забудовника житлового комплексу "Граф" в Одесі три місяці тому порушено кримінальну справу за фальсифікації документів і за шахрайство через створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ), за допомогою якого він отримав повний контроль над тарифами та спільною власністю мешканців багатоповерхівки. Тим часом, мешканці будинку повідомляють про тиск на правоохоронні органи, які проводять розслідування. Про це УНН розповів власник квартири в проблемному житловому комплексі Олександр Зоет, який судиться із забудовником через подвійний перепродаж квартири.

"Через прокуратуру в Шевченківському РУВС порушена кримінальна справа за двома статтями: за фальсифікації документів і за шахрайство в зв'язку з ОСББ. Що виходить: вже близько 30 заяв від мешканців за фактом незаконного ОСББ, порушено справу кримінальну, якій вже три місяці. Але на поліцію з боку прокуратори здійснюється негласний тиск. Тобто ось ті, хто розслідують, кажуть: нам як би дзвонили і говорили "ви там вгамуйтеся, активність ніяку не проявляйте, поміняйте статтю, і взагалі залиште людей в спокої". Тобто забудовником чиниться тиск не тільки на людей, які всіляко відстоюють свої права і інтереси, так ще й на поліцію впливає. Через свої, однозначно проплачені, в моєму розумінні, контакти в прокуратурі", - розповів він.

Олександр Зоет також повідомив, що спроби звернутися безпосередньо до Генеральної прокуратури, не приносять бажаного результату: всі запити і листи пересилають знову на Одеську прокуратуру, а та - на поліцію.

"Генеральна прокуратора, коли туди пишемо, вона це все спускає вниз назад на Одеську. Тобто технологія така. Те, що у забудовника Гердаса Дубріцкаса прямий контакт з прокуратурою - ми знали одразу, тому що коли ми подали першу заяву і в поліцію, і в прокуратуру, то прокуратура нам не допомогла і не відповіла", - розповів мешканець багатоповерхівки.

Примітно, що на запит УНН в правоохоронні органи і прокуратуру Одеси з проханням розповісти, як просувається розслідування ще однієї проблемної споруди "Граф на Катерининській" в історичному центрі міста цієї ж литовської будівельної групи "Ханнер", відповіді не послідувало.

Раніше глава Одеської ДАБІ Олександр Авдєєв розповів, що житловим комплексом "Граф на Катерининській" займаються правоохоронні органи, а дозвільної документації на будівництво все ще немає.

"Цей забудовник вирішив всіх обдурити і занизив клас наслідків. Довічної дискваліфікації в законодавстві України немає, тому право у нього залишається. Але нас куди більше турбує, що він оголосив попередній продаж житла. Це дуже небезпечні інвестиції, про що ми чесно всіх попередили кілька місяців назад ", - розповів він.

Українські Національні Новини

Економіка