odesitam-narakhuvali-8-mln-grn-za-proektnu-dokumentatsiyu-palatsu-sportu

Одеситам нарахували 8 млн грн за проектну документацію Палацу спорту

 • 21742 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Вартість проектної документації для будівництва нового Палацу спорту, який буде знаходитися біля одеського аеропорту, складе 8 млн 827 тис. грн. Тендер на розробку проектної документації оголосило управління капітального будівництва Одеської міськради, передає УНН.

Деталі

Аукціон з вибору підрядника відбудеться 16 липня. Проект буде розроблятися за гроші з місцевого бюджету і повинен бути готовий до кінця 2022 року.

Згідно з техзавданням, яке мерія склала для проектувальника, передбачено будівництво багатофункціонального спортивного комплексу на 3000 глядацьких місць, що відповідає стандартам міжнародних змагань з баскетболу, міні-футболу, боротьби, волейболу, бадмінтону, гандболу та гімнастиці. При цьому проектувальник повинен передбачити можливість використовувати зал не тільки для спортивних акцій, але і для концертів, ярмарків, фестивалів і для інших суспільно-політичних і культурно-масових заходів.

Крім залу в будівлі повинен бути вестибюль на 900-1000 квадратних метрів, гардероб, дві командні роздягальні по 30-40 метрів кожна, звичайні роздягальні для тих, хто приходить потренуватися. Також - кімнати секретарів, суддів, тренерів, спеціальне 80-метрове приміщення для зберігання баскетбольного паркету та інші приміщення, де буде зберігатися обладнання.

Підрядник повинен буде провести в тому числі благоустрій прилеглої території, а саме: облаштувати пішохідні доріжки, висадити дерева, встановити дитячі та спортивні майданчики, МАФи і спеціальні зони відпочинку для людей з особливими потребами. Площа ділянки - 2,08 га.

У квітні 2021 року мерія Одеси вже підписала договір на проведення інженерно-вишукувальних робіт, що відносяться до проекту нового Палацу спорту. Вартість цих робіт - 1,4 млн грн. Таким чином, тільки підготовчі роботи обійдуться громаді Одеси в суму більш ніж 10 мільйонів. Загальна вартість будівництва складе за різними даними - 500 млн грн.

Відзначимо, що багато одеситів ставляться до проекту скептично. Депутат міськради Роман Сеник, наприклад, заявив на лютневій сесії міськради, що майбутній Палац спорту в підсумку стане приватним на умовах концесії. За словами Сеника, всі "присутні на сесії депутати знають про це, але мовчать". Серед ймовірних нових власників, натякнув Сеник - партнери Труханова Борис Кауфман і Олександр Грановський, яким також належить Міжнародний аеропорт "Одеса".

По темі

Кауфман і Грановський заволоділи свого часу надбанням Одеси - Пасажем. Зараз там ведуться скандальні будівельні роботи з надбудови мансардного поверху. У міськраді заявляють, що роботи проводяться без дозволу компетентних органів і можуть спотворити як зовнішній, так і внутрішній вигляд вікової будівлі. 

Українські Національні Новини

Економіка