odesiti-nastupnogo-roku-zalishatsya-bez-drotovogo-radio

Одесити наступного року залишаться без дротового радіо

 • 7756 переглядiв

КИЇВ. 27 вересня. УНН. Компанія "Укртелеком" прийняла рішення про припинення надання послуги дротового мовлення в Одесі з 1 січня 2019 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на сайт "Укртелекому".

"За 4 роки 80% абонентів дротового радіо в Одесі відмовились від цієї послуги. Враховуючи цю тенденцію, "Укртелеком" прийняв рішення про припинення надання послуги дротового мовлення в місті з 1 січня 2019 року", - йдеться у повідомленні компанії.

За даними "Укртелекому", кількість користувачів дротового мовлення в Одесі стрімко зменшується. Якщо у 2014 році їх було 15 тисяч, то наразі в місті їх трохи більше 2 тисяч, або 0,2% містян. Переважна більшість одеситів обирають сучасні засоби комунікацій, зокрема, інтернет-ресурси, телебачення, ефірне радіо та інші, в тому числі безкоштовні, канали отримання інформації.

Водночас в "Укртелекому", що забезпечує громадян сигналом дротового радіо, затрати на підтримання мережі стрімко зростають – через незначну кількість абонентів дротового радіо та подорожання матеріалів. Таким чином, надання послуги є збитковим для компанії.

Погіршує ситуацію фізично і морально застаріле обладнання, що потребує постійного ремонту, та небажання власників приміщень, де розміщено обладнання "Укртелекому" з радіофікації, подовжувати термін оренди. Примусове виселення з цих приміщень та пошук нового приміщення призводять до припинення роботи фрагментів мережі.

У компанії відзначили, що для соціально незахищених осіб, осіб з особливими потребами "Укртелеком" передбачив можливість отримання від компанії ефірного радіоприймача.

Нагадаємо, в липні поточного року "Укртелеком" звернувся до Національної комісії з держрегулювання зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) з проханням підвищити граничні тарифи на стаціонарну телефонію.

Українські Національні Новини

Суспільство