odesiti-sche-ne-otrimali-obitsyanu-meriyeyu-materialnu-dopomogu

Одесити ще не отримали обіцяну мерією матеріальну допомогу

 • 13731 переглядiв

КИЇВ. 9 серпня. УНН. Матеріальна допомога одеситам, які постраждали від потужної зливи в ніч на 22 липня, ще не надійшла. Про це стало відомо під час апаратної наради в мерії Одеси 9 серпня, передає УНН.

Деталі

Як повідомив глава Суворовської райадміністрації Сергій Кондратюк, в його районі, який найбільше постраждав від негоди, подані заявки за 241 адресою. Чиновник повідомив, що в районі є 2,9 млн грн на надання допомоги. На нинішньому тижні ці гроші почнуть видавати.

Мер Геннадій Труханов під час наради заявив, що процедура затяглася і її необхідно прискорити.

Нагадаємо

Одеська міськрада виділила на допомогу постраждалим від негоди одеситам 6 млн грн. За це рішення проголосували 55 з 64 депутатів Одеської міськради 28 липня під час чергової сесії.

Відзначимо, що 22 липня - на наступний день після негоди, Геннадій Труханов не виявив готовності надавати матеріальну допомогу одеситам, пославшись на форс-мажор, але пізніше змінив думку.

Нагадаємо, в ніч на 22 липня на Одесу обрушилася сильна злива. За 5 годин випало 101 мм опадів - 225% місячної норми. Були затоплені вулиці, під'їзди будинків, повалено півтори сотні дерев, припинено авіасполучення, частково порушено енергопостачання, блокована робота електротранспорту. В результаті стихії виявилися частково затопленими території промринку "7-ий кілометр" і міжнародного аеропорту "Одеса". На вулиці Композитора Ніщинського обвалилася стіна будівлі. Потужний потік води, що йшов під час стихії з міста в море, значно пошкодив асфальт і плитку в прибережній зоні. У різних районах міста зафіксовані факти провалу грунту. Мер Труханов повідомив про те, що через збільшення рівня води в Хаджибеївському лимані і загрози прориву дамби Одеса була на межі катастрофи. За даними ДСНС, жертв у результаті стихії немає.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса