odeska-zaliznitsya-ne-viklyuchila-zupinku-rukhu-primiskikh-poyizdiv

Одеська залізниця не виключила зупинку руху приміських поїздів

 • 11265 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Одеська залізниця отримала від місцевих адміністрацій лише 18,5% компенсації за перевезення пільговиків, що, як повідомляється, може навіть призвести до відміни приміських поїздів. Про це повідомляє прес-служба Одеської залізниці, передає УНН.

"За 12 місяців 2017 року поїзди далекого та приміського сполучення регіональної філії "Одеська залізниця" ПАТ УЗ перевезли 2 млн 771 тис. пасажирів пільгових категорій на суму 54 млн 265 тис. грн, з яких отримано компенсацію від міських та районних адміністрацій в розмірі 10 млн 61 тис. грн, або 18,5% від нарахованої суми. При цьому компенсація за перевезення в поїздах далекого сполучення становить лише 6,5%", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у прес-службі Одеської залізниці, найгірша ситуація за підсумками минулого року виникла у Черкаській області, де регіональна філія отримала лише 5% компенсації. По Херсонській області регіональна філія отримала лише 9,7% компенсації, по Кіровоградській області Одеська магістраль отримала 49,8% компенсації. По місту Одеса сума компенсації становить 0 гривень.

"Байдужість місцевих адміністрацій в покращенні ситуації із низькою компенсацією за перевезення пільгових категорій населення може мати негативні наслідки і навіть призвести до відміни приміських поїздів та зупинок на шляху їх прямування", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, "Укрзалізниця" за рік майже на 4% збільшила обсяги перевезень пасажирів.

Українські Національні Новини

Економіка