odeskiy-ta-mikolayivskiy-porti-privatizuyut-ministr-kubrakov

Одеський та Миколаївський порти приватизують - міністр Кубраков

 • 29243 переглядiв

КИЇВ. 29 жовтня. УНН. Одеський та Миколаївський морські порти планується виставити на приватизацію. Про це 29 жовтня на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади в Одесі заявив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, передає УНН .

Деталі

Міністр презентував президентську програму “Велике будівництво” у морській та річковій галузі. За його словами, в Одеський і Миколаївський порти чекає приватизація.

"До Одеського та Миколаївського порту зайшли великі інвестори і наступний етап - це просто приватизація цих портів", - сказав Кубраков.

Міністр повідомив, що його відомство готує необхідні законодавчі зміни та проводить відповідну роботу з Фондом державного майна. Він заявив, що пасажирський комплекс Одеського порту (морвокзал) передадуть у концесію. Також у концесію передадуть і Чорноморський порт (колишній Іллічівський). Міністр зазначив, що порт "Південний" залишиться під державним контролем.

“Якщо нещодавно він (порт „Південний“ — УНН) був збитковим, то тепер він просто надприбутковий. На його рахунках вже перебуває понад 1 мільярд гривень”, — заявив міністр.

Кубраков також сказав, що щодо порту Усть-Дунайський (Одеська область) приватизаційний конкурс буде проведено вже цього року. Документальне оформлення передачі в концесію порту Ольвія та порту Херсон відбудеться у грудні.

Українські Національні Новини

Економіка