odeskomu-aktivistu-mikhayliku-distali-kulyu-z-legeni

Одеському активісту Михайлику дістали кулю з легені

 • 10530 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Одеському політичному активісту Олегу Михайлику, на якого було скоєно напад наприкінці вересня минулого року, у Німеччині дістали кулю з легені. У поліції заявили, що усі матеріали, необхідні для долучення кулі до справи, німецькій стороні передали. Повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації ГУ Нацполіції.

"Під час операції у чоловіка, на якого у вересні 2018 року в Одесі був скоєний замах на вбивство, планувалося вилучення кулі. Відтак задля збереження речового доказу поліцейські отримали рішення суду щодо вилучення кулі та необхідної медичної документації компетентними органами Німеччини", – йдеться у повідомленні.

За інформацією відомства, операцію Михайлику зробили сьогодні, 11 січня.

Нацполіція наголосила, що підготувала весь пакет документів та вчора, 10 січня, їх направили до Генеральної прокуратури України.

"На цей час всі матеріали отримані компетентними органами Федеративної Республіки Німеччина", – проінформували у НПУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина готова допомогти розслідувати справу підстреленого активіста Михайлика

Нагадаємо, у вересні 2018 року в Одесі стріляли в політичного активіста Олега Михайлика.

У його грудях довго залишалася куля. Медики казали, що її дістануть, як тільки це стане можливим. Як повідомили адвокати, кулю діставатимуть за кордоном.

Як повідомляв УНН, поліція затримала трьох підозрюваних у злочині. Усі вони – іноземці. Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Сам Михайлик заявив про конфлікт із міською владою, а замах пов’язує зі своїм громадсько-політичним життям.

У листопаді з СІЗО був звільнений інвалід 1-ї групи Торніке Герасін (Нагладзе), який провів там два місяці за підозрою в замаху на активіста.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП