odeskoyu-arkhitekturoyu-zaymutsya-italiytsi

Одеською архітектурою займуться італійці

 • 14083 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Одеська мерія підключила до розвитку муніципальної інфраструктури італійських архітекторів і експертів в галузі урбаністики та реставрації. Планується, що своїм досвідом фахівці з університету Генуї будуть ділитися з одеськими колегами в рамках Офісу реставрації та урбаністики при Одеському міському голові, який почав роботу в вересні, передає УНН.

Цитата

"Ми зможемо професійно зайнятися питаннями урбаністики, причому з використанням передового європейського досвіду", - зазначив мер Геннадій Труханов на церемонії відкриття Офісу. Міський голова розповів, що італійці будуть співпрацювати з одеситами в сфері реставрації, архітектури, містобудування та охорони об'єктів культурної спадщини.

Деталі

Керівником Офісу є директор факультету архітектури та дизайну університету Генуї, професор Ніколо Касиду. З ним разом у новій структурі будуть працювати ще 5 його земляків і одеські фахівці. За словами Труханова, фахівці університету Генуї раніше брали участь в реставрації Потьомкінських сходів і Воронцовської колонади, проводили експертизи різних архітектурних пам'ятників. Крім іншого генуезці також зосередяться на питанні створення єдиного архітектурного ансамблю, що з'єднує центральну частину міста з приморською, зокрема з портом.

Розпорядження про створення Офісу реставрації та урбаністики при Одеському міському голові підписано 16 березня 2021 року. Нова структура буде функціонувати за рахунок бюджету міста, точна сума невідома.

Українські Національні Новини

УНН-Одеса