odna-z-naysmertonosnishikh-tragediy-potonulikh-migrantiv-u-vodakh-la-manshu-vzhe-27

Одна з найсмертоносніших трагедій: потонулих мігрантів у водах Ла-Маншу вже 27

 • 23903 переглядiв

КИЇВ. 25 листопада. УНН. Кількість потонулих мігрантів у водах Ла-Маншу між Францією та Великою Британією через перекидання їхнього човна зросла до 27 осіб. Про це повідомляє УНН з посиланням на ВВС.

Деталі

Повідомляється, що щонайменше 27 людей, які прямували до Великої Британії, потонули в протоці Ла-Манш між Францією і Британією після того, як надувний човен, який перевозив мігрантів, перекинувся. Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін повідомив, що серед загиблих одна дівчинка та п'ять жінок.

Міністр також заявив, що влада затримала чотирьох підозрюваних у цій справі.

Ця трагедія є найсмертоноснішою з моменту стрімкого зростання потоку мігрантів через Ла-Манш у 2018 році в умовах дедалі більше блокування порту Кале та тунелю під Ла-Маншем, який до цього використовували мігранти, які намагалися дістатися до Британії, відзначає BFM TV.

А за даними Міжнародної організації з міграції (IOM), зафіксовано найбільшу кількість людських жертв серед мігрантів з початку моніторингу в цьому регіоні з 2014 року.

Переговори Лондона і Парижа

У середу ввечері прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон і президент Франції Еммануель Макрон домовилися активізувати спільні зусилля щодо запобігання небезпечним для життя переправам через Ла-Манш.

Повідомляється, що Велика Британія зобов'язалася виділити Франції 62,7 мільйона євро (54 мільйони фунтів стерлінгів) протягом 2021-22 років, щоб допомогти збільшити поліцейське патрулювання вздовж її берегової лінії, а також посилити повітряне спостереження.

Раніше

У середу ввечері повідомлялося про 24 загиблих мігрантів внаслідок перекидання човна у Ла-Манші.

Доповнення

Ла-Манш є одним із найжвавіших судноплавних шляхів у світі. Перевантажені мігрантами шлюпки часто ледве тримаються на плаву у протоці. Хоча французька поліція запобігає більшій кількості спроб перетнути Ла-Манш, ніж у попередні роки, вона лише частково зупинила потік мігрантів, які бажають дістатися до Британії, що стало одним із багатьох джерел напруженості між Парижем і Лондоном.

Українські Національні Новини

Новини Світу