odnopartiytsi-sisoyenko-ne-viryat-u-blagi-namiri-yiyi-aptechnogo-zakonu

Однопартійці Сисоєнко не вірять у благі наміри її "аптечного закону"

 • 18040 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Народні депутати не вправі встановлювати штучні обмеження для діяльності українських аптек. Таку думку у коментарі УНН висловив народний депутат від "Самопомочі" Олександр Данченко, коментуючи законопроект №8591, який ініціювала його ж колега по партії - Ірина Сисоєнко.

"Законопроект №8591 має гарні ідеї, але вони не на часі. Бо в результаті кінцевий споживач взагалі нічого позитивного не отримає, а суть документу буде використана просто для перерозподілу ринку - від одних до інших. Не думаю, що хтось дійсно дбає про ціну пігулки для українця. Тобто, я не вірю у благі наміри цього документу", - сказав депутат.

Річ у тім, що такі питання, як зменшення чи збільшення кількості аптек, повинен вирішувати сам ринок, а не політики, вважає Данченко.

"Я проти того, щоб хтось штучно встановлював кількісні обмеження для аптек. За тією ж логікою, давайте тоді зменшимо кількість заправок? Ресторанів "МакДональдз"? Ймовірно, що законотворці, прикриваючись гарними лозунгами, маніпулюють спільнотою", - зауважив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Досвід ЄС: у власників аптек диплому фармацевта не вимагають

Поряд з цим, Данченко погодився із тим, що ліки в Україні мають бути більше доступними.

"В Україні медреформа має йти дещо інакше. Держава має дбати про те, аби ліки були більш доступними. А головним завданням МОЗ є піклування про те, аби нація була здорова. Потрібно створювати умови для цього. А ми все думаємо як поділити кошти для того, щоб лікувати, а не оздоровлювати наших людей", - підкреслив політик.

Нагадаємо, за ініціативи депутата Ірини Сисоєнко у ВРУ був зареєстрований законопроект (№8591) щодо скорочення кількості аптечних закладів в Україні.

Проте, як запевняють експерти, наміри законодавців штучно переформатувати аптечний ринок шляхом заборон та обмежень на ведення мережевого бізнесу ставлять під загрозу існування навіть урядової програми “Доступні ліки”.

Зауважимо, що колеги Сисоєнко по партії і раніше заявляли про хибність її пропозицій.

"У Сисоєнко є законопроект про регулювання чисельності аптек (документ №8591 передбачає закриття аптек за географічним принципом, а також низку обмежень щодо ведення бізнесу з точки зору вимог до компаній-власників аптечних мереж — ред.) Я з такою формулою взагалі не погоджуюся. Це не той підхід. Я є прихильником конкуренції, і чим більше буде конкуренція — тим буде нижча ціна і краща якість лікарських засобів“, — зауважив, зокрема, Олександр Опанасенко.

Українські Національні Новини

Політика