odnu-z-lokatsiy-sea-breeze-dovelosya-zminiti-cherez-rosiyu-voronchenko

Одну з локацій Sea Breeze довелося змінити через Росію – Воронченко

 • 9556 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Одну з локацій українсько-американських навчань Sea Breeze-2019 довелося змінювати буквально напередодні навчань через попередження з боку Російської Федерації. Про це повідомив під час відкриття навчань командувач ВМС Збройних сил України Ігор Воронченко, передає УНН із посиланням на "Радіо.Свобода". 

"Напередодні навчань ми отримали повідомлення про закриття однієї з ділянок Чорного моря. Ви дивуєте нас, втім ми звикли до такої поведінки Росії, але ви також дивуєте міжнародних партнерів. Ми змінили район навчань, ми не зобов’язані були діяти саме в тому районі. Будемо укріплювати навички з виконання задач на морі, в повітрі та на суші разом із нашими партнерами", – сказав адмірал.

Керівник навчань від США, командир тактичного з’єднання "65" капітан 1-го рангу Метью Ліман заявив, що, на його думку, найважливішим компонентом навчань цього року є саме ускладнення організації й координація спільних зусиль.

"Ми повинні пам’ятати, що навчання Sea Breeze-2019, які розпочинаються сьогодні, готували протягом останнього року. Впродовж цього року представники 19 країн брали участь у плануванні навчань, відвідували Київ та Одесу. У 2019 році вперше в історії навчань братиме участь новий американський катамаран (американське судно забезпечення USNS Yuma, спущене на воду у 2016 році)," – зазначив Ліман.

Він також додав, що завдяки цим навчанням американській флот вчиться виконувати бойові задачі в Чорному морі разом із партнерами.

Також капітан наголосив, що ще до початку навчань цього року американські й українські морські піхотинці провели спільні навчання, які він оцінив дуже високо.

Нагадаємо, в Одесі сьогодні розпочалися Міжнародні навчання Sea Breeze-2019

Під час навчань Sea Breeze-2019 від України буде 9 кораблів, 2 літаки та гелікоптери.

Українські Національні Новини

Політика