ofis-genprokurora-areshtuvav-75-mln-grn-pidpriyemstv-yaki-ukhilyalisya-vid-splati-podatkiv

Офіс Генпрокурора арештував 75 млн грн підприємств, які ухилялися від сплати податків

 • 11269 переглядiв

КИЇВ. 22 травня. УНН. Офіс Генерального прокурора арештував 75 млн грн підприємств, які були задіяні в махінаціях, незаконним шляхом ухиляючись від сплати ПДВ. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора, слідчими ДФС розслідується кримінальне провадження за фактами незаконного формування суб’єктами господарювання податкового кредиту з ПДВ підприємствам реального сектору економіки через документальне оформлення сумнівних та безтоварних операцій за посередництва "транзитно-конвертаційних груп", так звані "скрутки" ПДВ (ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 212 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що невстановлені особи, використовуючи реквізити суб’єктів господарювання зареєстрованих на території декількох областей, відображаючи документальне придбання товару у підприємств-імпортерів та здійснюючи підміну номенклатури товару, надавали підприємствам можливість ухилятися від сплати податків в особливо великих розмірах.

"З метою припинення діяльності фіктивних суб’єктів господарювання, накладено арешти на рахунки 20 підприємств, задіяних у діяльності "транзитно-конвертаційних груп", та арештовано понад 75 млн грн. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Вживаються заходи щодо встановлення всіх учасників схем ухилення від сплати податків", - додали в Офісі Генпрокурора.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила протиправну діяльність міжрегіональних транзитно-конвертаційних груп, які допомагали ухилитися від сплати податків імпортерам з півдня України, що займалися контрабандою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП