ofis-genprokurora-gotoviy-do-vchasnogo-zapusku-institutu-kriminalnikh-prostupkiv-venediktova

Офіс Генпрокурора готовий до вчасного запуску інституту кримінальних проступків - Венедіктова

 • 15811 переглядiв

КИЇВ. 21 травня. УНН. Офіс Генпрокурора активно готується до вчасного запуску інституту кримінальних проступків. Наразі тривають технічні роботи з впровадження кримінальних проступків у Єдиному реєстрі досудових розслідувань. Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу Офісу Генпрокурора.

Так, в Офісі Генерального прокурора відбулася робоча зустріч генерального прокурора Ірини Венедіктової з народними депутатами України - членами комітету Верховної Ради України з питань правоохоронної діяльності та представниками Нацполіції, Державного бюро розслідувань, Державної фіскальної служби.

"Ми продовжуємо розпочату реформу прокуратури, однак рухаємося далі виважено, із залученням міжнародних партнерів, щоб таки досягти мети і побудувати інституцію за найвищими світовими стандартами. Вже почав роботу Тренінговий центр прокурорів, який, зокрема, допоможе нам підготувати фахівців до запуску інституту кримінальних проступків. Ми зараз до цього активно готуємось, щоб він запрацював вчасно, з 1 липня 2020 року", - заявила генеральний прокурор Ірина Венедіктова.

Також повідомляється, що фахівці Офісу Генпрокурора розповіли, що нині тривають технічні роботи з впровадження кримінальних проступків у Єдиному реєстрі досудових розслідувань, які складаються із процесуальної та аналітичної складової.

"Це дасть можливість забезпечити безперервну роботу у ЄРДР понад 30 тисячам користувачів. Також зараз відбувається приведення у відповідність законодавчих та нормативно-правових актів", - зазначається у повідомленні.

Окрім того, окрема увага під час обговорення була приділена питанням тестування та навчання працівників правоохоронних органів, які виконуватимуть повноваження дізнавачів. Також було акцентовано на необхідності внесення змін та формування нових штатних розписів у правоохоронних органах, обумовлених запровадженням інституту кримінальних проступків.

Нагадаємо, Рада зробила крок до запровадження інституту кримінальних проступків.

Українські Національні Новини

Політика