ofis-genprokurora-identifikuvav-pershu-osobu-yaka-prichetna-do-katuvan-u-buchi-rashistu-zaochno-visuvayut-pidozru

Офіс генпрокурора ідентифікував першу особу, яка причетна до катувань у Бучі: рашисту заочно висувають підозру

 • 117440 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Офіс генерального прокурора ідентифікував першу особу, яка причетна до катувань цивільного населення у Бучі. Нею виявився командир одного з підрозділів рф. Сьогодні йому заочно висувають підозру. Про це в ефірі одного з телеканалів повідомила Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова, передає УНН.

Цитата

“Ми починаємо його притягати до кримінальної відповідальності буквально з сьогоднішнього дня у заочний спосіб. Звичайно, коли ці тварюки знаходяться в нас, на території України, і ми можемо з ними працювати – це одна історія. Для мене дуже важливо, щоб дійсно українські суди мали фізично злочинців, і в публічному процесі ми їх засуджували. Але цієї особи фізично в нас немає. Однак ми будемо її розшукувати. Це перша підозра у вбивстві цивільного населення російськими військовими”, – повідомила прокурор.

Деталі

Зокрема, 18 березня у Бучі жорстоко були вбиті чотири людини. Фотографія їх трупів стала відомою на просторах соціальних мереж. На ній троє мертвих людей із зав’язаними руками лежать на дорозі. За словами Венедіктової, насправді там лежали трупи чотирьох мирних жителів. Правоохоронним органам вдалося ідентифікувати особу, яка, безпосередньо, вбила цих людей. Нею є командир одного з підрозділів рф. Його змогли ідентифікувати, коли окупант відправляв поштою намародерене в Україні до себе на батьківщину.

“Людина, яка вбила цих осіб, нами ідентифікована, і сьогодні Бучанська прокуратура висунула підозру цьому командиру. Крім того, що він вбив цих людей, він катував інших людей. Його змогли ідентифікувати, коли він намародерене майно відправляв через пошту. Тоді провели таку роботу і ідентифікували цю особу”, – додала прокурор.

Очільниця відомства зазначила, що Офіс генерального прокурора має достатньо потужну доказову базу щодо вбивства і катування, та для справи все зібрано. Наразі цього командира не знайшли фізично. За словами Венедіктової, він може десь ще воює, може вбитий, а може перебуває на ротації в російській федерації.

“російська федерація нам його не видасть і, звичайно, що не буде затримувати. Хоча саме ці люди відповідальні за те, що відбувається в нашій державі, але ми їх притягуємо до відповідальності. Звичайно важливо, щоб міжнародні суди це зробили потім. Ми для них готуємо зараз всю цю почву, подаємо всі патрони. Вони можуть рухатися у власних розслідуваннях, можуть використовувати нашу базу. Тобто, ми робимо все, щоб винні у страшних звірствах були засуджені і покарані. Навіть якщо вони ніколи не будуть виїжджати з росії – їхньою тюрмою буде ця країна. Якщо будуть, їх будуть арештовувати на кордонах та видавати українській стороні. Вони можуть ще воювати та потрапити до нас у полон”, – пояснила генпрокурор.

Додамо

Як інформував УНН, Служба безпеки України встановила особи майже 900 російських загарбників, які чинили злочини проти мирного населення на Київщині, причетність до злочинів щн понад 2,5 тис. рашистів перевіряється.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП