ofis-genprokurora-perevirit-kerivnika-zaporizkoyi-oblasnoyi-prokuraturi-prikhodka-nardep

Офіс Генпрокурора перевірить керівника Запорізької обласної прокуратури Приходька – нардеп

 • 388649 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. В рамках масштабних перевірок в органах прокуратури Офіс Генпрокурора перевірить керівника Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька, який втік з регіону на початку повномасштабної війни. Про це у коментарі УНН розповіла нардеп Юлія Яцик.

Цитата

“Ми з генпрокурором обговорювали ситуацію в обласних прокуратурах, тому що, на жаль, і наш пан Приходько з перших днів війни втік, і його в області не було. І генпрокурор Костін сказав, що по всім цим фактам будуть проведені службові перевірки і буде надана оцінка їх діям. І, звичайно, кадрові призначення будуть з урахуванням”, – зазначила Яцик, додавши, що кадрові рішення можуть стосуватися і Приходька.

Деталі

Народна обраниця також розповіла, що зараз формується штат Офісу Генпрокурора і наступний крок – це перевірка обласних прокуратур, тому що до них дуже багато питань, особливо до тих, які у прифронтових територіях.

Нагадаємо

Запорізький бізнес-союз вимагає звільнити голову Запорізької обласної прокуратури Віктора Приходька. Там зазначають, що прокурор стоїть осторонь резонансної справи стосовно ймовірного розкрадання гуманітарної допомоги запорізькими топ-чиновниками. Водночас він на замовлення організовує тиск на місцевий бізнес

Окрім того, запорізькі правоохоронці, зокрема й прокуратура, можуть бути причетними до розкрадання гуманітарної допомоги в області. Позаштатний агент НАБУ Євген Шевченко зазначив, що вони мали свою вигоду від розкрадань гуманітарної допомоги. Мовляв, саме тому справа не розслідувалася, поки не втрутилося НАБУ. 

Водночас, за словами Юлії Яцик, саме Приходько змінив підслідність справи про розкрадання з ДБР на місцеву поліцію, що завело розслідування у глухий кут. 

Українські Національні Новини

Політика