ofis-genprokurora-pratsyuye-nad-obyednannyam-soyuznikiv-u-format-yuridichnogo-ramshtaynu

Офіс генпрокурора працює над об'єднанням союзників у формат "юридичного Рамштайну"

 • 476133 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Офіс Генерального прокурора працює над об'єднанням українських союзників у системному форматі, який можна буде назвати «юридичним Рамштайном». Про це повідомив Генеральний прокурор України Андрій Костін під час брифінгу, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Ми також працюємо над об'єднанням наших союзників у системному форматі, який можна буде назвати «юридичним Рамштайном», - сказав Костін.

Окрім того, він повідомив, що на березень запланована масштабна міжнародна конференція, яка відбудеться в Україні.

«Вона буде присвячена питанням відповідальності країни агресора. Це ініціатива ОГП, яка знаходить підтримку в багатьох наших колег… На цій конференції будуть обговорювати всі елементи (відповідальності рф – ред.), тобто це притягнення до відповідальності в національній системі, взаємодії з Міжнародним кримінальним судом, створення міжнародного трибуналу, створення міжнародного компенсаційного механізму. Окремо будуть обговорюватися злочини геноциду, злочини проти дітей, сексуального характеру, злочини проти екології і очікує на дуже високий рівень представництва», - зазначив Костін.

Доповнення

Понад 20 країн входять до координаційної групи, яка просуває ідеї спеціального трибуналу щодо воєнних злочинів, скоєних під час російського вторгнення в Україні.

Українські Національні Новини

Політика