ofis-geprokurora-identifikuvali-vzhe-91-viyskovogo-rf-prichetnogo-do-voyennikh-zlochiniv-v-buchi

Офіс Гепрокурора: ідентифікували вже 91 військового рф, причетного до воєнних злочинів в Бучі

 • 482519 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Правоохоронці ідентифікували 91 військового рф, причетного до воєнних злочинів у Бучі під час окупації Київської області. Про це повідомив Генпрокурор Андрій Костін, якого цитують в Офісі Генпрокурора, пише УНН.

Деталі

Під час відвідування Бучі Костін розповів конгресменам Майклу Макколу, Дарреллу Іссу, Кіту Селфу, Джейку Еллзу і Максу Міллеру, що під час окупації російська армія скоїла в Бучанському районі Київської області понад 9 тисяч воєнних злочинів, більше ніж 1 700 цивільних осіб загинуло, із них близько 700 у Бучі.

Цитата

“Після звільнення ми виявили масові поховання з понівеченими тілами чоловіків, жінок, дітей. Тортури, вбивства, сексуальне насильство. Це і є справжнє обличчя «руського миру» та режиму рф, який засновано на повній зневазі до принципів прав людини та гуманітарного права”, – констатував Костін.

Як вказано, "наразі ідентифіковано 91 військового рф, причетного до цих злочинів". Триває робота щодо притягнення до відповідальності всіх причетних.

Доповнення

Міжнародний центр з розслідування злочину агресії проти України у Гаазі розпочне роботу у липні цього року.

Президент України Володимир Зеленський під час виступу в Європейській Раді заявив, що має бути створений трибунал для росії, щоб вона справедливо компенсувала Україні збитки, які завдала своєю агресією.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП