ofitsiyni-rezultati-viboriv-prezidenta-budut-ogolosheni-pislya-velikodnya

Офіційні результати виборів президента будуть оголошені після Великодня

 • 11280 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Офіційні результати підрахунку протоколів голосування у другому турі виборів президента України будуть оголошені орієнтовно 30 квітня. Таку дату назвав заступник голови ЦВК Євген Радченко, під час спілкування з журналістами, повідомляє УНН.

Великодні свята та перевірка відсутності незавершених судових розглядів – ось основні причини, через які оголошення результатів може відкластися.

"Ви знаєте, не хочемо прогнозувати з оглядом на 2 фактори, перший фактор – це все-таки не дай Бог щось, тому мовчимо, а другий фактор – це, звичайно, свята, і третій фактор є ще один, який поки що не відбувся, але ми мусимо дотриматися чистоти процедури, ЦВК після завершення процедури отримання протоколів і встановлення результатів обов’язково звернеться до органів судової влади для того, щоб пересвідчитися, чи ніде не має позивів, чи немає ніде незавершених судових справ, і тільки після того, як все буде чисто, всі процедури будуть завершені, ЦВК встановить результат, і, власне, тому ми і називаємо орієнтовну дату цього встановлення 30 числа", - заявив він.

Як повідомляв УНН, Центральною виборчою комісією станом на 12:30 вівторка, 23 квітня, уже опрацьовано 99,97% електронних протоколів, або 18 484 752 голосів виборців

Українські Національні Новини

Політика