ofitsiyno-upts-mp-zobovyazana-pokinuti-lavru-do-29-bereznya

Офіційно: упц мп зобов’язана покинути Лавру до 29 березня

 • 1042129 переглядiв

КИЇВ. 10 березня. УНН. упц мп зобов’язана покинути Києво-Печерську Лавру до 29 березня, передає УНН із посиланням на Мінкульт.

Деталі

Як повідомили у відомстві, договір користування Києво-Печерською Лаврою розривається з 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує упц мп в Лаврі.

"Сьогодні, 10.03.2023 року, Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі (Чоловічому монастирю) УПЦ попередження про розірвання Договор про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю", - йдеться у повідомленні.

У Мінкульті додали, що таке попередження обґрунтоване висновками Міжвідомчої робочої групи, яка під час своєї роботи встановила порушення Монастирем умов Договору щодо використання державного майна. Підстава - зафіксовані порушення умов користування державним майном.

Відомство цю позицію підтвердило відповідним листом.

"Відповідно до визначеної правовим полем процедури, від завтра працюватимуть робочі групи, утворені Заповідником, з інвентаризації майна та з обстеження технічного стану будівель і споруд", - резюмували у Мінкульті.

Раніше

упц мп поширила попередження в.о. гендиректора Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" про те, що з Свято-Успенським монастирем розривають договір про оренду території та будівель Лаври з 29 березня.

Як повідомляв УНН, у січні 2023 року на баланс держави з користування упц мп повернули Успенський собор та Трапезну церкву Києво-Печерської Лаври.

Українські Національні Новини

Політика