ogolosheno-peremozhtsiv-pulittserivskoyi-premiyi

Оголошено переможців Пулітцерівської премії

 • 25163 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. У США назвали лауреатів Пулітцерівської премії 2020 року. Серед переможців - матеріал про втручання Росії в життя і політику інших країн, в тому числі України. Список лауреатів премії опублікували на офіційному сайті, передає УНН.

Так, газета Anchorage Daily News отримала Пулітцерівську премію в найбільш престижній номінації "За служіння суспільству" за спільні журналістські розслідування з виданням ProPublica про роботу поліцейських на Алясці.

Відзначимо, що нагороду отримала газета The New York Times в номінації "Міжнародний репортаж" за матеріал про ймовірне втручання Росії в справи інших країн, зокрема Африки, Європи, а також Сирії. Кращим журналістським розслідуванням визнана серія публікацій NYT про таксистів міста.

Агентство Reuters отримало нагороду "Новинна фотографія" за висвітлення протестних акцій в Гонконзі в 2019 році.

Нагороду за краще "Художнє фото" отримало агентство Associated Press за історію з Кашміру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колумбійська журналістка стала лауреатом премії ЮНЕСКО за внесок у справу свободи преси

Також Пулітцерівську премію отримав роман Колсона Вайтхеда "Хлопці з Нікелевої академії".

Нагороду в області поезії отримав Джеріко Браун за збірку віршів "Традиція".

У той час як найкращим драматичним твором визнали мюзикл Майкла Джексона "Дивна петля".

Додамо, що Пулітцерівська премія - одна з найпрестижніших нагород у галузі літератури, журналістики, музики і театру в США, заснована видавцем Джозефом Пулітцером. З 1917 року премія вручається щорічно в перший понеділок травня опікунами Колумбійського університету в Нью-Йорку. Розмір премії - 10 тисяч доларів. З 2017 року розмір премії зріс до 15 тисяч доларів.

Нагадаємо, що в 2019 році Пулітцерівська премія в галузі журналістики присуджено журналістам газети The New York Times за серію матеріалів, що стосуються розслідування ймовірних фінансових махінацій з боку президента США Дональда Трампа.

Українські Національні Новини

Суспільство