okupant-yakogo-pidozryuyut-u-vbivstvi-volonteriv-u-buchi-pidtverdiv-scho-perebuvav-u-misti-v-toy-moment

Окупант, якого підозрюють у вбивстві волонтерів у Бучі, підтвердив, що перебував у місті в той момент

 • 1117713 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Російський військовий давид макаренко 4 березня 2022 року потрапив у поле зору камер спостереження у Бучі, це відео опинилося у розпорядженні журналістів “Суспільного”. Саме в той день військові рф розстріляли волонтерів Максима Кузьменка, Анастасію Яланську та Сергія Устименка. Про це інформує УНН з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Деталі

Під час розмови з журналістами ASTRA російський окупант підтвердив, що у той час перебував у Бучі. Але у скоєнні вбивства волонтерів не зізнався.

“Звідки ви знаєте, що то я був? Так, я фігурував у відео. Але звідки ви знаєте, що я розстріляв людей? Це непрямі підстави, що зараз мені ви це кажете, що ми розстріляли людей. А у вас є підстави?” — обурився загарбник.

Разом з ним до злочину ймовірно причетні — сержант євгеній дармограй, який досі служить у рядах окупантів, та сержант георгій бурдулі. Він вже загинув.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пекло на Землі: фоторепортаж із Бучі після виходу "асвабадітєлєй"

“Брехати та знімати з себе відповідальність за воєнні злочини — звична справа для російських військових. Втім це не завадить спецтрибуналу довести вину та покарати кожного, хто чинив звірства на українській землі”, — йдеться в повідомленні Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Імітували страту та обговорювали, як вбиватимуть: розслідування звірств росіян у Бучі

Нагадаємо 

Коли у квітні з'явилися відео та фотографії, на яких тіла десятків мирних мешканців розкидані по вулицях Бучі, українці та решта світу висловили жах та обурення. Але в росії чиновники мали зовсім іншу реакцію: заперечення. путін назвав жахливу сцену "провокацією" і заявив, що російська армія не має до цього жодного стосунку. Візуальне розслідування The New York Times дійшло висновку, що винуватцями бійні на вулиці Яблунській були російські десантники з 234 десантно-штурмового полку під командуванням підполковника артема городилова.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Tesla відкликає 3470 автомобілів Model Y через ослаблені болти

     • 1032131 переглядiв

    Під москвою спалахнув коксогазовий завод

     • 1129889 переглядiв