okupanti-doukomplektovuyut-okremi-chastini-dlya-protidiyi-aktsiyam-protestu-rozvidka

Окупанти доукомплектовують окремі частини для протидії акціям протесту – розвідка

 • 7296 переглядiв

КИЇВ. 16 квітня. УНН. За інформацією військової розвідки, окупаційна влада в ОРДЛО під виглядом необхідності підвищення рівня внутрішньої безпеки та захисту так званих "конституційних прав громадян", посилює можливості так званих "республіканських силових структур" щодо здійснення репресивних заходів проти населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях. Про це під час щоденного брифінгу повідомив спікер прес-центру Міноборони України полковник Дмитро Гуцуляк, передає УНН.

"Зокрема, для забезпечення силового реагування на масові порушення громадського порядку та придушення акцій протесту, прискорено проведення заходів щодо формування та доукомплектування особовим складом окремих так званих "казачих" частин у складі 1 та 2 АК ЗС РФ",- сказав Гуцуляк.

За даними розвідки, комплектування зазначених структур здійснюється переважно за рахунок раніше навченого мобілізаційного резерву та осіб, які обмежено придатні до військової служби, внаслідок отриманих поранень та контузій під час бойових дій у складі російських окупаційних військ.

"Загальна координація діяльності зазначених "казачих формувань" здійснюється під управлінням так званих "Всевеликого війська Донського" (з Ростова-на-Дону, РФ). Крім того, на керівні посади у новостворених частинах призначаються кадрові офіцери ЗС РФ", - зазначив Гуцуляк.

Нагадаємо, на Маріупольському напрямку українські військові відбили напад ДРГ бойовиків.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП