okupanti-gatyat-po-selakh-na-pivnochi-khersonschini-ta-mikolayivschini-ye-zagibli-ta-poraneni

Окупанти гатять по селах на півночі Херсонщини та Миколаївщини: є загиблі та поранені

 • 96796 переглядiв

КИЇВ. 5 травня. УНН. Російські окупанти продовжують гатити по селах на півночі Херсонщини і Миколаївщини. Внаслідок обстрілів одна жінка загинула, щонайменше шестеро мирних жителів отримали ушкодження. Про це УНН повідомляє з посиланням на оперативне командування "Південь".

Деталі

Повідомляється, що на Миколаївському та Херсонському напрямку противник продовжує вести бойові дії та інженерно облаштовувати зайняті позиції.

Протягом доби окупанти здійснили кілька обстрілів з реактивних систем залпового вогню "Смерч" у бік Миколаєва. Місто нещадно обстрілюють системами залпового вогню із використанням заборонених касетних снарядів. Намагаючись завдати максимальне ураження, ворог б’є по житлових та промислових кварталах. 

Як наслідок – влучання у газові комунікації, електропідстанцію, об’єкти промисловості та приватні будинки. Пізно ввечері вдарили ще й в район зоопарку, нанесено суттєве ураження одній із шкіл. Інформація про постраждалих уточнюється.

Під час чергової спроби БПЛА "Орлан-10" розвідати українські позиції на Миколаївщині, зенітно-ракетні підрозділи збили ворожий лазутчик.

За добу ракетно-артилерійськими та авіаційними підрозділами сил оборони півдня України нанесено ураження близько 130 ворожих цілей. Що забезпечило втрати противника у кількості 50 рашистів та 11 одиниць техніки – а це 2 самохідні гаубиці "Мста-С", 5 одиниць броньованої та 3 автомобільної техніки, 1 БПЛА.

Доповнення

Внаслідок нічних обстрілів російськими окупантами у Миколаєві пошкоджено контактну мережу для електротранспорту.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП