okupanti-gotuyut-nastup-na-syevyerodonetsk-golova-ova

Окупанти готують наступ на Сєвєродонецьк - голова ОВА

 • 179628 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Російська армія зосередилася на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву голови Луганської ОВА Сергія Гайдая.

Цитата

"На фронті 1 травня успішно відбито 10 атак ворога: знищено два танка, 17 артилерійських систем, 38 одиниць бойової броньованої та 10 одиниць автомобільної техніки. Підрозділи ППО збили сім безпілотних літальних апаратів. На Сєвєродонецькому напрямку основні зусилля ворог зосереджував на взятті під повний контроль Рубіжного та підготовці до наступу на Сєвєродонецьк", - зазначив очільник регіону.

Деталі

За його словами, на Попаснянському напрямку противник намагався покращити тактичне положення в районі Попасної.

Також Гайдай надав статистику за минулий тиждень.

"Загалом за тиждень військовослужбовці угруповання Об’єднаних сил відбили 63 ворожих атаки. Знищили 45 танків, 43 артилерійські системи, чотири одиниці спеціальної, 149 одиниць бойової броньованої техніки, шість бойових спеціальних машин, три одиниці спеціальної інженерної техніки, 68 одиниць автомобільної техніки, в тому числі вісім паливозаправників та чотири зенітні установки ворога. Підрозділами ППО збито шість літаків, 32 безпілотні літальні апарати та дві крилаті ракети російських окупантів", - резюмував він.

Нагадаємо 

Російські війська обстріляли з артилерії Сєвєродонецьк у Луганській області. Снаряд влучив у місцеву школу.

Сєвєродонецьк зруйнований майже на 70%. Наразі у місті залишається близько 20 тисяч осіб.

Українські Національні Новини

Політика