okupanti-namagalisya-verbuvati-azovtsiv-yaki-vikhodili-z-azovstali

Окупанти намагалися вербувати "азовців", які виходили з "Азовсталі"

 • 151472 переглядiв

КИЇВ. 6 жовтня. УНН. Російське головне розвідувальне управління намагалося вербувати бійців полку "Азов", які виходили з "Азовсталі". Про це під час брифінгу повідомив начальник штабу полку "Азов", майор Богдан Кротевич з позивним "Тавр", передає УНН.

Цитата

"Щодо саме "азовців" у головного розвідуправління (гру рф – ред.) було відпрацьоване наступне: коли ми вийшли з полону, вони хотіли завербувати "Азов" як підрозділ тим, що “хлопці, ви гарно воюєте (я зараз цитую гру, а не себе) і давайте разом знищувати Захід і США”. В "азовців" одностайною була одна думка: вони – наші вороги. Ми – українські військові. Україна – наша Батьківщина", – зазначив Кротевич.

Деталі

На брифінгу зазначили, що командирський склад полку кілька днів перебував з особовим складом на території тимчасово окупованої України. Потім офіцерів перевезли на територію рф, де вони перебували аж до повернення з полону.

За словами Кротевича, попри гарантії МКЧХ, сепаратисти забрали кількох цивільних людей, котрі виходили із "Азовсталі".

Також начальник штабу пояснив, що запитання від представників ЗМІ про полон можуть нашкодити тим, хто досі там перебуває. Тому він закликав журналістів утриматися від них.

Доповнення

Кротевич повідомив, що росія тримає у полоні ще понад 2 тисячі оборонців Маріуполя. Наразі триває процес обміну.

Українські Національні Новини

Війна