okupanti-namagayutsya-dosyagti-khocha-b-neznachnikh-uspikhiv-pered-vtratoyu-initsiativi-na-poli-boyu-isw

Окупанти намагаються досягти хоча б незначних успіхів перед втратою ініціативи на полі бою – ISW

 • 335749 переглядiв

КИЇВ. 21 березня. УНН. Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) зазначають, що російські окупанти збільшили темп операцій та активізувалися, щоб досягти незначних успіхів перед тим, як вони втратять ініціативу на полі бою, передає УНН.

Деталі

ISW пише, що російські війська досягли незначних успіхів у Бахмуті та його околицях на тлі повідомлень про збільшення темпів російських операцій навколо Авдіївки. Станом на 20 березня окупанти, ймовірно, здобули додаткові позиції на південному заході та півночі Бахмута, а також на північному заході від Бахмута між Богданівкою та Хромовим.

Інститут зазначає, що збільшення темпів російських операцій у районі Авдіївки призвело до значних втрат і, ймовірно, є помилковою спробою відволікти українські сили від інших ділянок фронту. При цьому аналітики ISW не помітили, щоб російські війська зосереджували значну бойову силу на околицях Донецька, і малоймовірно, що окупанти зможуть витримати цей тимчасово збільшений темп.

Також за оцінками ISW, загальний російський весняний наступ, ймовірно, наближається до кульмінації, і російські війська можуть активізувати зусилля, щоб досягти навіть незначних успіхів, перш ніж втратять ініціативу на фронті в Україні.

"Залишається ймовірним, що російський наступ може змусити Україну відступити з Бахмута та/або Авдіївки, хоча наразі це не видається ймовірним", – наголошують фахівці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ISW: Сі Цзіньпін не буде надавати путіну підтримку, яка потрібна рф для війни проти України

Українські Національні Новини

Війна