okupanti-ne-pripinyayut-zavdavati-aviaudari-po-azovstali-ta-zdiysnyuyut-artobstrili-mariupolya

Окупанти не припиняють завдавати авіаудари по "Азовсталі" та здійснюють артобстріли Маріуполя

 • 126159 переглядiв

КИЇВ. 12 травня. УНН. Основні зусилля російських окупантів зосереджено на блокуванні українських підрозділів в районі заводу "Азовсталь". Рашисти не припиняють завдавати авіаційні удари, в тому числі з застосуванням літаків Ту-22М3 й здійснюють артилерійські обстріли Маріуполя. Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник під час брифінгу, передає УНН.

Цитата

"Маріупольський напрямок. Основні зусилля окупантів, як і раніше зосереджено на блокуванні наших підрозділів в районі заводу "Азовсталь". Росіяни не припиняють завдавати авіаційні удари, в тому числі з застосуванням літаків Ту-22М3 і здійснюють артилерійські обстріли міста", - сказав Мотузяник.

Деталі

За його словами, на Донеччині угрупування окупаційних військ у складі окремих підрозділів так званого 1,2 армійських корпусів, а також 8, 58 армії Південного військового округу ведуть активні бойові дії на Лиманському, Сєвєродонецького, Попаснянському, Бахмутському, Авдієвському, Курахівському і на Новопавлівському напрямках.

"Їхня мета встановити контроль над населеним пунктом Рубіжне, захопити Лиман, Сєверодонецьк, і місто Мар'їнку", - зазначив Мотузяник.

За його словами, на Слов'янському напрямку діють угрупування зі складу підрозділів російської армії 1-ої танкової армії, 20-ої армії західного військового округу, 29,35,36 армії, а також 68-го армійського корпусу Східного військового округу перегруповують війська аби поновити наступ в напрямку Барвінкове і Слов'янськ й з метою уточнення об'єктів ураження противник провів розвідку з застосуванням безпілотного літального апарату в районі Ізюм-Краснопілля. 15 км на Північний захід від Слов'янська.

Окрім того, Мотузяник розповів про ситуацію на інших напрямках:

· На Лиманському напрямку ворог основні зусилля зосередив на створенні плацдарму в районі Білогорівки. Це шість км на захід від Лисичанська й підготовці до наступу у місті Лисичанськ. З тією метою противник посилює наступальний потенціал всього свого угрупування. І в напрямку Сіверська ворог наступає в бік Зеленої долини і Новоселівки. Наразі там тривають активні бойові дії.

· На Запорізькому напрямку ворог утримує займані позиції і обстрілює підрозділи наших військ практично по всій лінії зіткнення. В тому числі застосовує артилерію важкої потужності і реактивні системи залпового вогню.

· Південнобузький і Таврійські напрямки. Агресор силами 8-ої і 49-ої армії армійського корпусу на окремих напрямках намагається покращити своє тактичне положення. Ворог нарощує систему свого вогневого ураження. Вдосконалює інженерне обладнання позицій. Поповнює запаси озброєння, військової техніки, паливо-мастильних боєприпасів і матеріалів.

· На Таврійському напрямку російські війська проводили демонстративні дії аби скувати українські війська. Вдосконалює свої інженерні позиції. Поповнює боєприпас і техніку.

Доповнення

10 травня на завод "Азовсталь" у Маріуполі російські окупанти здійснили 38 авіанальотів, зокрема було чотири вильоти стратегічних бомбардувальників.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП