okupanti-pidganyayut-zhiteliv-ordlo-z-otrimannyam-rosiyskogo-gromadyanstva-rozvidka

Окупанти підганяють жителів ОРДЛО з отриманням російського громадянства – розвідка

 • 11145 переглядiв

КИЇВ. 26 липня. УНН. За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованому Донбасі вимагають від місцевих жителів, які співпрацюють з російськими окупаційними військами, прискорити надання документів для отримання російського громадянства. Про це повідомив представник прес-центру Міністерства оборони України полковник Дмитро Гуцуляк під час брифінгу, передає УНН.

"Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях вимагають від місцевих жителів, які співпрацюють з російськими окупаційними військами, прискорити надання документів для отримання російського громадянства", - сказав Гуцуляк.

Також, за даними розвідки, регіональним управлінням з питань міграції МВС РФ у Ростовській області запроваджено посилений порядок перевірки претендентів на російські паспорти з метою запобігання проникненню на територію Росії злочинців із досвідом бойових дій. Як наслідок, зросла кількість відмов у наданні російського громадянства, у тому числі військовослужбовцям зі складу підрозділів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

"При цьому, в окремих підрозділах російських окупаційних військ певна частина військовослужбовців, які не брали участь у бойових діях, проходячи службу у тилових підрозділах, відмовляється від оформлення російського громадянства, розраховуючи на збереження можливості виїзду на територію, підконтрольну українській владі", - розповів Гуцуляк.

Нагадаємо, 24 квітня президент РФ Володимир Путін підписав указ № 183, згідно з яким можливість стати росіянами за спрощеною процедурою отримали люди, "які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України". Цей документ був направлений на жителів так званих "Донецької і Луганської народних республік (ДНР і ЛНР)".

17 липня Путін розширив дію указу про паспортизацію Донбасу на весь регіон.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП