okupanti-pishli-na-shturmovi-diyi-u-rayoni-popasnoyi-golova-ova

Окупанти пішли на штурмові дії у районі Попасної - голова ОВА

 • 70649 переглядiв

КИЇВ. 4 травня. УНН. Напередодні на Луганщині чотири населені пункти витримали ракетно-бомбові удари, російські окупанти проводили штурмові дії в районі Попасної, повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай у Telegram, пише УНН.

Цитата

"По Сєвєродонецьку, Рубіжному, Лисичанську та Золотому-4 завдано ракетно-бомбових ударів, за добу загинули дві людини. Крім того, окупанти проводили штурмові дії в районі Попасної, де бої тривають", - повідомив Гайдай.

Деталі

Зі слів голови ОВА, учора кожне місто потерпало від ворога. "Чотири населені пункти витримали ракетно-бомбові удари. Попасну росіяни не просто руйнують – вони видаляють її з мапи Луганщини як населений пункт. 34 рази ворог вдарив по житловим районам області. Загинули дві людини – жінка з Лисичанська та чоловік з Попасної. Поранені дві жінки з Лисичанська", - повідомив він.

Зокрема, за словами Гайдая, здійснено 10 артобстрілів Лисичанська, вісім – Сєвєродонецька, ще 10 – Попаснянської та Гірської громад.

Пошкоджено 45 будинків та інших об’єктів. Чотири будинки в Сєвєродонецьку, 12 – у Лисичанську, сім – в Оріховому, шість – в Рубіжному, чотири – в Гірському, чотири – в Попасній, два – у Врубівці.

У Лисичанську полум’ям було охоплено будівлю Луганського обласного медичного центру небезпечних інфекційних хвороб та одну зі шкіл міста. У Сиротиному – єдину в населеному пункті школу. У Сєвєродонецьку – торговельний центр.

"Тим часом на фронті відбито 12 атак ворога – знищено шість танків, п’ять артилерійських систем (з них 3 РСЗВ), 15 одиниць бойової броньованої техніки та дев’ять автомобілів ворога. Підрозділи ППО збили одну крилату ракету та три безпілотні літальні апарати типу "Орлан-10", - відзначив Гайдай.

Доповнення

Голова Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив, що ситуація на фронті почне змінюватись десь за два тижні.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП