okupanti-planuvali-zbiti-pasazhirskiy-litak-i-zvinuvatiti-u-tsomu-ukrayinu-sbu

Російські диверсанти хотіли збити пасажирський літак і звинуватити у цьому Україну – СБУ

 • 127179 переглядiв

КИЇВ. 1 травня. УНН. СБУ знешкодила ворожу ДРГ, яка хотіла збити пасажирський літак над територією росії чи білорусі, щоб звинуватити у цьому Україну. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу СБУ.

Цитата

"СБУ провела багатоетапну спецоперацію, в ході якої нейтралізувала глибоко законспіровану диверсійно-розвідувальну групу ворога. Агенти генштабу збройних сил рф готували теракт — планували збити пасажирський літак над територією росії чи білорусі", — ідеться у повідомленні.

Деталі

В атаці на повітряне судно окупанти планували безпідставно звинуватити Україну та її партнерів. Для здійснення провокації зловмисники хотіли обстріляти цивільний борт з переносного зенітно-ракетного комплексу (ПЗРК) Stinger.

Щоб викрасти і приховано вивезти за кордон іноземний ПЗРК, представники спецслужб країни-агресора дали відповідне завдання своїй агентурній групі.

До складу ворожої ДРГ входило двоє осіб з подвійним громадянством та завербований ними спільник. Їхню діяльність координував росіянин Олександр Тютерев, який є кадровим співробітником головного управління генштабу збройних сил рф та має позивний "Морпех". Раніше він брав участь в організації серії терактів в Одеській області, за що перебуває у розшуку.

За його завданням ворожі агенти намагалися встановлювати зв’язки з представниками ЗСУ під виглядом патріотично налаштованих волонтерів. Для формування "довірливих" відносин вони передали українським військовим достовірну інформацію щодо позицій і переміщення окупаційних підрозділів кадирівців.

Надалі російська агентура планувала використати напрацьовані контакти, щоб незаконно отримати іноземний ПЗРК та передати його до рф.

Під час спецоперації співробітники СБУ затримали всіх учасників диверсійно-розвідувальної групи окупантів.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин викритого злочину та притягнення до відповідальності його організаторів.

Додамо

Також вдалося встановити, що "Морпех" брехав своєму керівництву про успіхи в Україні і давав підконтрольній йому ДРГ завдання щодо фальсифікації теракту в тилу України. Зокрема, вони готували постановочні фото- та відеоматеріали про нібито "напад на блокпост сил ТРО".

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП