okupanti-porushili-domovlenosti-i-obstrilyali-remontnikiv-donbastransgazu

Окупанти порушили домовленості і обстріляли ремонтників "Донбастрансгазу"

 • 5028 переглядiв

КИЇВ. 29 травня. УНН. Окупаційні війська обстріляли ремонтників "Донбастрансгазу", порушивши домовленості. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу штабу ООС.

Відповідно до заявки підприємства "Донбастрансгаз" щодо обстеження та ремонту обладнання газорозподільчої станції у населеному пункті Саханка, Збройними Силами України та представниками команди Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ по взаємодії були надані взаємні додаткові гарантії безпеки щодо дотримання режиму припинення вогню на період з 27 по 29 травня 2019 року.

Незважаючи на це, 28 травня 2019 року о 09.27, грубо порушуючи наявні гарантії безпеки на проведення робіт у зазначеному районі, збройні формування РФ у Донецькій області з напрямку населеного пункту Безіменне почали масований обстріл позицій Збройних Сил України на південно-східній околиці населеного пункту Широкине із застосуванням важкого озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Відомо, що противник вів обстріл з мінометів калібру 120 мм. Крім того, двічі був застосований артилерійський високоточний боєприпас калібру 152 мм.

Раніше УНН повідомляв, що бойовики здійснили 11 обстрілів позицій українських військових.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП